Toiminnan kehittäminen: Tarjoomo 4-6/2023

Kehitimme jo pidempiaikaisen kumppanimme Tarjoomo -osuuskunnan toimintaa kevään 2023 aikana. Kehitystyö piti sisällään mm. Tarjoomon Ikäystävällinen yritys -verkkokurssin muotoilun käyttäjäystävällisemmäksi palvelumuotoilun menetelmin ja uuden Ikäystävällinen yritys -tunnustuksen konseptoinnin. Haimme myös lisäymmärrystä Tarjoomon jäsenyritysten tarpeista ja yritysverkoston kehittämisestä. Kehitystyö tehtiin osana Tarjoomon Yritykset Ikäystävälliseksi -hanketta.

 Missä autoimme ?

Verkkokurssin asiakaspolun kehittäminen
Tunnustuksen ideointi ja kehittäminen
Jäsentapahtuman ideointi ja järjestäminen
Jäsenistön osallistaminen

Ikäystävällinen yritys -verkkokurssi käyttäjäystävälliseksi

Tarjoomo oli kehittänyt yhteistyökumppanin kanssa Ikäystävällinen Yritys -verkkokurssin, jonka avulla osallistujat oppivat kuinka parantaa yrityksen ikäystävällisyyttä. Meiltä kurssin kehittämiseen toivottiin erityisesti käyttäjäystävällistä näkökulmaa, jotta verkkokurssin suorittaja saisi mahdollisimman sujuvan ja toimivan käyttäjäkokemuksen. Verkkokurssin käyttäjäystävällisyyttä arvioitiin tarkastelemalla kurssin asiakaspolkua Tarjoomon omalla verkkoalustalla. Kurssi oli mielestämme sisällöltään laadukas ja toimiva kokonaisuus, joten kehittämisehdotukset koskivat lähinnä alustan teknisiä ratkaisuja, jotta asiakaskokemus olisi mahdollisimman looginen ja sujuva.

Vuoden Ikäystävällinen Yritys -tunnustuksen konsepti

Tarjoomo Osuuskunnan tavoitteena on nostaa esille ikäihmisten asiaa ja edistää ikäihmisten huomioimista yritysten palveluissa. Tätä teemaa tukemaan syntyi idea oman tunnustuksen jakamisesta sellaiselle yritykselle, joka on panostanut ikäystävällisyyteen. Vuoden Ikäystävällinen Yritys -tunnustuksen konseptissa loimme Tarjoomolle mallin tunnustuksen jakamiseen. Konsepti sisälsi mm. tunnustuksen jakamisen alustavat kriteerit, aikataulutuksen ja viestintäsuunnitelman. Valmis malli ja alustava prosessi nopeuttivat Tarjoomon tunnustukseen liittyvää valmistelevaa työtä. Ensimmäinen Vuoden Ikäystävällinen Yritys -tunnustus jaetaan lokakuussa 2023 Tarjoomon Vanhusten viikko -tapahtumassa!

Tarjoomon aamukahvit jäsenyrityksille

Tarjoomo on voittoa tavoittelematon osuuskunta, jolla on yli 100 yritysjäsentä. Osuukunnan toiminta on käynnistynyt kunnolla koronapandemian aikana, jolloin koulutuksia järjestettiin lähinnä verkossa. Keväällä 2023 Tarjoomo halusi järjestää jäsenistölleen aamukahvit, joissa osallistujat pääsivät tutustumaan toisiinsa sekä kuulivat ajankohtaisista asioista, kuten Pohjois-Savon Hyvinvointialueen Ikäkeskuksen toiminnasta. Aamukahveille osallistui parikymmentä henkilöä, joista osa tuli paikan päälle ja osa osallistui verkon kautta. Todettiin, että aamukahvit on hyvä tilaisuus jakaa tietoa yrittäjille ajankohtaisista aiheista ja pyytää jäsenistön mielipidettä Tarjoomon toiminnasta.

 
 
Tarjoomo tarjoaa yrityksille Ikäystävällinen yritys -verkkokoulutusta yrityksen ikäystävällisyyden parantamiseen.

Hathunters arvioi palvelumuotoilun keinoin Ikäystävällinen yritys -verkkokurssin asiakaspolkua ja käytettävyyttä.

Tarjoomo jakaa Vuoden Ikäystävällinen yritys -tunnustusta ikäystävällisiksi ansioituneille yrityksille. Kuvassa tunnustuksen visuaalinen ilme.

Tarjoomo tulee jakamaan vuosittain Vuoden Ikäystävällinen Yritys -tunnustusta ikäihmisten palvelemisessa ansioituneille yrityksille. Hathunters vastasi tunnustuksen konseptoinnista ja Piirre tunnustuksen visuaalisesta ilmeestä.

 

Yhteistyö Hathuntersin kanssa on tuonut kaivattua ulkopuolista näkökulmaa Tarjoomon toiminnan kehittämiseen strategiselta tasolta konkreettisiin Tarjoomon palveluihin asti. Hathuntersin palvelu on ylittänyt odotukset ja Tarjoomo sai enemmän kuin mistä sovittiin. Pidän Hathuntersin tavasta dokumentoida ja raportoida asiat selkeällä ja visuaalisella tavalla. Yhteistyö on vaan toiminut!

-Tarjoomon toimitusjohtaja Vesa Linnanmäki

Yritystoiminnan kehittäjät:

Hathuntersin Iita ja Sonja haluavat tehdä vaikuttavaa työtä ja osaltaan edistää muotoiluajattelun ja palvelumuotoilun haltuunottoa yritysten liiketoiminnan kehittämisessä. Muotoilukypsyyden kasvattamisesta on hyötyä yrityksen koosta ja tilanteesta riippumatta. Iitan ja Sonjan tyyli on paneutua syvällisesti työpajan kehittämiskohteena olevaan haasteeseen ja tutustua osallistujiin. Hathuntersin työpajat ovat tehokkaita, keskustelevia ja työtä eteenpäin vieviä, jotta monimutkaisetkin asiat jäsentyvät selkeiksi kokonaisuuksiksi. Työpajoille asetetaan aina tavoitteet yhdessä tilaajan kanssa ja asiakas saa työn lopuksi selkeän loppuraportin sovituista asioista.

Kaipaatko yhteistyökumppania?

Ota yhteyttä

info@hatunmetsastajat.com

Iita | 040 559 1063

Sonja | 050 527 6784

Edellinen
Edellinen

Pientapahtumien palveluprosessi: KUDOS-projekti ja Kuopion Kaupunki

Seuraava
Seuraava

Palvelumuotoilu ja tuotteistaminen -työpajat: Tarjoomo